Medzilaborce chcú začať výstavbu priemyselnej zóny v septembri

29.08.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 29. augusta (TASR) - Stavebné práce zamerané na dlho očakávanú výstavbu priemyselnej zóny v Medzilaborciach by mali odštartovať už o niekoľko týždňov. TASR to potvrdil Marián Dribňák z referátu evidencie, správy majetku a podnikateľskej činnosti na medzilaboreckom magistráte s tým, že názov zhotoviteľa stavby bude po ukončení verejného obstarávania známy v najbližších dňoch.

Základný kameň výstavby priemyselnej zóny, na ktorú získalo mesto viac ako 2,8 milióna eur zo štátneho rozpočtu, položili ešte vlani v apríli. Samospráva plánovala odštartovať stavebnú činnosť ešte v prvej polovici minulého roka, projekt sa však pre zrušenie dvoch predošlých kôl verejného obstarávania nepodarilo včas naštartovať.

Dribňák informoval, že v poradí tretie kolo verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác je v súčasnosti tesne pred vyhodnotením a víťaz súťaže bude známy do konca augusta. \"Priemyselnú zónu chceme začať stavať ihneď po podpísaní zmluvy o diele s víťazným uchádzačom, a to v polovici septembra,\" poznamenal.

Priemyselný areál v Medzilaborciach sa bude po výstavbe rozprestierať na ploche 4,5 hektára. Súčasťou stavebného projektu je vybudovanie cestných napojení, prístupových ciest, parkovísk, regulačných staníc, rozvodov elektriny a kanalizácie či systému protipovodňovej ochrany. \"Stavebné práce majú byť ukončené najneskôr do piatich mesiacov od podpísania zmluvy o diele s úspešným uchádzačom,\" doplnil Dribňák. Samospráva podľa jeho slov zatiaľ investovala v rámci projektového zámeru asi 114.684,99 eura do výkupu pozemkov a vypracovania príslušnej dokumentácie.

Výstavba priemyselného areálu v regióne s 20-% nezamestnanosťou je dlho očakávanou investíciou. Podľa Dribňákových slov sa tu plánuje etablovať so svojou výrobou žilinská spoločnosť Monocrystalex SK, ktorá chce v Medzilaborciach vyrábať umelý zafír využívaný napríklad pre potreby elektrotechnického priemyslu. Ako dodal, potenciálny investor tu plánuje zamestnávať 150 až 200 ľudí.

\"V súčasnosti prebiehajú rokovania aj s ďalšími investormi. Vážny záujem zatiaľ potvrdila firma P.V. Staré, spol. s r. o., Udavské, ktorá prejavila záujem o otvorenie Stanice technickej kontroly v Medzilaborciach,\" uzavrel Dribňák.
 

Vyberte región